Logotyp & grafisk profilering

Ett företags utseende, språk och känsla framkallar tankar och uppfattningar om företaget. Det som visas upp bör därför spegla företagets identitet. Genom till exempel företagets logotyp, bilder och filmer, uttryck och webbdesign kan ni alltså påverka hur företaget ska uppfattas av kunden. Det är viktigt att allt material är strukturerat och håller samma linje rakt igenom. IRMA tar fram ett genomgående visuellt språk som grundar sig företagets identitet.

Logotyp

Vi tar fram en unik logotyp utifrån era önskemål och er varumärkesplattform. Arbetet inkluderar research, analoga skisser samt digital produktion. Logotypen är färdig när ni är nöjda. Som komplement till logotypen tar vi vid behov fram en ikon som kan användas där utrymmet är begränsat (se pris till höger). Logotypen leveras i EPS samt PNG för tryck och webb men kan även levereras i andra format som ni behöver.

Ikon för logotyp

Er logotyp presenteras ofta på många olika ställen.  För att den ska synas på bästa sätt kan det ibland vara aktuellt att ta fram en ikon, ett komplement till er logotyp, som kan användas där utrymmet är begränsat. Vi tar fram en ikon utifrån er befintliga logotyp. Perfekt till företagets profilbild på sociala medier, i sidfoten på offerten eller som en diskret stämpel i hörnet på ritningen.

Grafisk manual

Vi tar fram en grafisk manual som inkluderar:

  • Presentation av befintlig logotyp i olika utföranden samt hur den ska användas och placeras i förhållande till övrigt innehåll.
  • Huvudfärger och komplementfärger samt hur och när de ska användas.
  • Typsnitt med instruktioner om teckenstorlek mm. för tryck och webb.
  • Bildmanér. Vilket uttryck och vilken känsla bilderna ska förmedla, inkl. exempelbilder.
  • Exempel på hur layouter för kontorsmaterial ska se ut och presenteras.
  • Hur ikoner och knappar ska utformas.