• Home
  • SEO
  • 5 gratis SEO verktyg ni måste använda

5 gratis SEO verktyg ni måste använda

För många känns SEO jobbigt och tidskrävande. Hur ska ni få reda på allt ni behöver? Vart hittar ni all information och hur använder ni den sen?

Ni kan vara lugna. Det finns massa verktyg som hjälper er en bra bit på vägen. Nedan har vi listat fem SEO verktyg som hjälper er i arbetet att ranka högre i sökmotorer.

Fem verktyg

1. PageSpeed Insights

Google PageSpeed ​​Insights är ett fantastiskt verktyg som snabbt och säkert rapporterar om användarupplevelsen av en sida. Både på mobila och stationära enheter. Det ger er även förslag på hur sidan kan förbättras.

PageSpeed mäter laddningstiden för en webbplats, beräknar en poäng och analyserar webbplatsen för potentiella förbättringar. Det unika är att vilken URL som helst kan anges och kontrolleras.

Testa själv, gå till Google PageSpeed Insights och se hur höga poäng er webbplats får.

2. Search Console

Google Search Console hjälper er att övervaka, underhålla och felsöka webbplatsens närvaro i Googles sökresultat. Verktyget hjälper er att förstå och förbättra hur Google ser webbplatsen. Verktyget erbjuder även rapporter för exempelvis vilka webbplatser som länkar till er.

Vill ni veta mer om SEO och hur ni börjar? Läs vår artikel.

3. Google My business

Google My Business låter er ge företagsinformation till Google. Det låter er tillhandahålla detaljer och foton av företaget, inklusive plats, tjänst eller produkter. Att skapa en profil är kostnadsfritt och ett utmärkt sätt att öka synligheten i Googles tjänster. Information från er Google-företagsprofil kan visas i Google Sök, Google Maps och Google Shopping.

4. Yoast SEO

Använder ni WordPress för att hantera din webbplats? Då är Yoast SEO ett perfekt plugin att installera.

Pluginet hjälper webbplatsen att prestera bättre i sökmotorer. Det ger er också verktygen för att få innehållet till de högsta standarderna för SEO och övergripande läsbarhet. 

5. Moz

Moz är en allt-i-ett SEO-verktyg som hjälper er att förbättra synligheten i sökmotorer genom att ge nya insikter och att förbli konkurrenskraftig. Moz erbjuder över 55 SEO-verktyg för företag och privatpersoner, så att ni kan förbättra sökrankningen, driva trafik och få kunder.

Att jobba med SEO verktyg

Det finns hundratals, om inte tusentals, bra seo-vertyg som hjälper er att ranka högre i sökmotorerna. Verktyg ger en fantastisk bra start i arbetet att hamna högre i sökresultaten.

SEO är ett kontinuerligt arbete vilket är bra att ha i åtanke – därför kommer ni behöva använda verktygen ofta för att ranka högre i sökmotorer. Alltså är det viktigt att ni sätter er in i deras funktion. För att arbeta så effektivt och rätt som möjligt.

Känns det fortfarande övermäktigt och tidskrävande?
Kontakta oss eller fyll i nedan formulär så kontaktar vi er.

Fortsätt läsa